Afdeling Zaanstreek-Kennemerland

Secr. Rita Loman

Lanzarote 9, 1505 VL Zaandam.

Telf. 075-6354316

NL32 INGB 0002 365856

t.n.v. “De Verzamelaar”

afdeling Zaanstreek-Kennmerland

email: w.loman@kpnmail.nl

Afdelingnieuws

Met dit schrijven wil ik graag nog even terug komen op het door mij Willem en niet door Rita geschreven artikeltje met het doel U te waarschuwen voor de handel en wandel van sommige muntaanbieders.
Ik heb een aantal leuke reacties ontvangen van verzamelaars die blij waren met de waarschuwing.
Een van de bestuursleden van een Zaanse postzegel vereniging en ook lid van de verzamelaar had het blad gelezen en heeft mijn toestemming gevraagd en gekregen om het artikeltje in het clubblad te plaatsen.
Tot mijn grote verbazing kreeg ik van het hoofdbestuur een mailtje dat er door één van de leden en zijn vrouw een boze mail naar hun gestuurd is.  Ik kreeg natuurlijk de mail van het bestuur doorgestuurd met de volgende inhoud:
Beste (naam ) bestuur
Met stijgende verbazing en irritatie hebben mij vrouw en ik het nieuws gelezen van de afdeling Zaanstreek – Water en Kennemerland geschreven door Rita Loman (door mij Willem dus).
Kort samengevat: ZEER onbeschoft zoals zij de goede bedoelingen van aanbieders van munten te moeten betitelen.
Dit hoort niet zo geventileerd te worden naar andere leden.
Noch van haar afdeling, noch naar ons allen. Hierbij het vriendelijke verzoek:
Excuses voor deze publicatie aan ALLE leden in de volgende uitgave van de Verzamelaar. Voorzichtigheid betrachten bij het plaatsen van artikelen van haar hand.
Einde mail.
Dit was de letterlijke tekst van de mail.
Ik wil hier uiteraard wel even naar dit lid en natuurlijk zijn vrouw maar óók naar alle leden toe op reageren;
Het is natuurlijk héél makkelijk om via een bestuur lekker anoniem verontwaardig te reageren op een artikel waar je het niet mee eens bent omdat jouw belangen als aanbieder van munten financieel toch even wat anders liggen. Netter was geweest als U óók even de moeite had genomen om de telefoon te pakken en mij persoonlijk te overtuigen van mijn ongelijk, het telefoonnummer staat er zoals altijd bij.
En hoezo wilt U dat het bestuur haar leden gaat censureren? Omdat het geschreven woord U niet bevalt?
Zeker Geen EXCUSES of rectificatie ik sta nog steeds achter het door mij (Willem) geschreven artikel.
Als er leden zijn die nog willen reageren dan graag.
Onze beurzen worden gehouden op zaterdag 11 Maart en op Zaterdag 8 April in De Kolk te Zaandam kom gezellig langs de koffie staat klaar .

Opmerking van de redactie:

Het bericht dat binnen gekomen was bij het Hoofdbestuur was niet anoniem maar wel doorgestuurd naar de afdeling zonder de persoonlijke gegevens.
De redactie.